Oikean koon valinta on tärkeää, jotta takki suojaa mahdollisimman hyvin. Kun takki on sopivan kokoinen ja istuu oikein, suojaa se tärkeitä lihasryhmiä ja pysyy päällä vauhdikkaassakin menossa. Pompat istuvat siroille koirille erittäin hyvin ja mitoissa on varaa raskaammallekin rakenteelle. Kaikista tärkeintä koon valinnassa on, että takki ei estä koiran luonnollista liikerataa ja että koira viihtyy takissa.

Pomppa-tuotteiden koko määräytyy koiran selänpituuden mukaan. Kokoa ei tule koskaan valita pienempänä kuin selän pituus osoittaa. Koiran mittasuhteista ja karvapeitteestä riippuen oikea koko voi kuitenkin olla suurempi kuin selän pituuden mukainen koko.

Oikean koon valintaan vaikuttaa myös takin suunniteltu käyttötarkoitus. Hankittaessa takkia aktiiviseen ulkoiluun on tärkeää, että valitaan koko, joka istuu vyötäröltä napakasti. Rauhalliseen liikuntaan ja taukoiluun käytettävä takki saa huoletta olla reilumman kokoinen.

Kuvassa on esitetty mittataulukoissa käytetyt mitat ja mistä ne otetaan. Mitattavan koiran tulee olla seisaallaan, selkä mahdollisimman suorassa asennossa. Mitat otetaan kiinteästi koiran päältä. Paksuturkkisella koiralla mittaan saa jättää tilaa turkille.

 

1. SELKÄ – Selän pituus mitataan koiran niskasta hännän tyveen. Mitan aloituspiste niskassa on niskan ja selän yhtymäkohta.

2. KAULA – Kaulan ympärys mitataan samasta kohdasta kuin selän mittaus aloitetaan. Kaulan mittaa käytetään vain JumppaPompan kohdalla.

3. RINTA – Rinnan ympärys mitataan koiran rintakehän leveimmästä kohdasta.

4. VYÖTÄRÖ – Vyötärön ympärys mitataan rintakehän takaa koiran kapeimmasta kohdasta.

MITTATAULUKOT

Kaikki mitat ovat senttimetreissä (cm).