1. Iso kaulus
2. Hihna-aukko
3. Etuhalkio
4. Heijastimet
5. Peittävä takaosa

6. Häntähalkio
7. Ei kuminauhoja
8. Istuva vatsakappale
9. Kaareva pikalukko
10. Kotimaista osaamista

1. Iso kaulus

Kaulus on poikkeuksellisen suuri, jotta se suojaa niskan ja sen lihakset mahdollisimman hyvin. Suurikaan kaulus ei saa häiritä koiraa, joten kaula-aukon koko ja sijainti on tarkkaan mietitty. Kaula-aukko on iso jotta koira voi liikuttaa päätään alas ja sivuille vapaasti. Kaula-aukko ulottuu suhteellisen alas rinnassa, jotta koira voi nuuskia maata ilman, että kurkkua kuristaa ja takki nousee takaosasta ilmaan.

2. Hihna-aukko

Niskassa on aukko josta taluttimen saa kiinni pantaan. Kun hihna kulkee aukon kautta, voi kaulusta pitää pystyssä silloinkin, kun koira on kytkettynä. Aukon ansiosta isoa kaulusta voi käyttää niskan suojana koko ajan.

3. Etuhalkio

Toimivan takin etuosan on annettava etujaloille vapaus liikkua, koiran on voitava liikkua normaalisti vaatteesta huolimatta. Yhtä lailla takin on silti tehtävä tehtävänsä ja suojattava lapojen isot lihakset.

Pomppaan on tätä varten kehitetty etuhalkio. Halkion ansiosta jaloilla on tilaa liikkua vapaasti liikeratojen kärsimättä. Halkion reuna puolestaan huolehtii siitä, että lavan isot lihakset pysyvät sivuilta kunnolla suojattuna.

4. Heijastimet

Runsaat heijastimet lisäävät koiran turvallisuutta hämärässä liikuttaessa. Heijastimet on sijoiteltu niin, että ne näkyvät joka suuntaan, Pomppa päällä koira ei voi joutua ”pimeään kulmaan”. Laadukkaat heijastimet kestävät käyttöä ja heijastavat tehokkaasti pesujenkin jälkeen.

5. Peittävä takaosa

Toimivan takin takaosan on suojattava lantion alue ja reidet. Koiran on voitava liikkua vapaasti takin häiritsemättä ja pystyttävä laskemaan nenä maahan ilman, että takki nousee selän päälle pystyyn. Pompan takaosassa reisien päälle muodostuu kuppimainen muoto, joka suojaa isoja lihaksia myös takaa päin. Koira pääsee liikkumaan vapaasti takin säilyttäessä aina muotonsa ja paikkansa, jopa silloin, kun koira laskee päänsä alas.

6. Häntähalkio

Takaosan halkio antaa hännälle vapauden liikkua vaikuttamatta takin istuvuuteen ja peittävyyteen. Halkion ansiosta takaosa voi jatkua hännän ohi reisien taakse suojaamaan koiraa myös takaa päin. Koira voi pitää häntänsä vapaasti pystyssä jolloin häntä osaltaan ”ankkuroi” takin paikoilleen. Kun koira kantaa häntää matalammalla halkio sulkeutuu peittämään takaosaa vinttikoiratakkien takaosan mallisesti.

7. Ei kuminauhoja

Usein koirantakeissa takaosan paikallaan pysyminen varmistetaan takajalkojen ympäri pujotettavilla kuminauhoilla. Ne ovat käytössä hankalia ja saattavat hangata koiraa tai muuten rajoittaa liikkumista. Pompassa kuminauhoja ei tarvita, koska takki istuu oikein. Pomppa myötäilee koiran liikkeitä ja liikkuu mukana koiran riehuessa, mutta palaa aina paikoilleen kun koirakin asettuu.

8. Istuva vatsakappale

Vatsakappale on tärkeä osa takin istuvuutta, se peittää koko vatsan ja asettuu vyötärölle pitämään takin paikoillaan parhaalla mahdollisessa tavalla. Vatsakappale ulottuu mahdollisimman pitkälle, uroskoirillakin ihan ”pistooliin” asti. Se ei roiku vatsan alla vaan asettuu vatsaa myöten ja kerää helman asettumaan siististi estämästä jalkojen liikkeitä.

9. Kaareva pikalukko

Pienet asiat ovat tärkeitä, siksi Pompan kiinnityslukko on muodoltaan kaareva. Kaareva lukko myötäilee selän kaarta painamatta tai hankaamatta koiran selkää.

10. Kotimainen laatutuote

Pompat suunnitellaan Suomessa ammattitaidolla koiran tarpeisiin ja vaikeisiin olosuhteisiin. Materiaalit valitaan ja testataan tarkasti jotta ne toimivat mahdollisimman tarkoituksenmukaisesti.