Huolla Pomppa oikein

Säännöllisesti ja oikeaoppisesti huollettu Pomppa suojaa koiraa parhaalla mahdollisella tavalla – säällä kuin säällä. Laadukkaat materiaalit on luotu kestämään aikaa ja käyttöä, joten hyvin hoidettuna Pompan elinikää saa pidennettyä vuosilla!

 

 

Alusta lähtien tavoitteenamme on ollut valmistaa tuotteita, jotka kestävät sekä aikaa että käyttöä. Pomppa on ollut osa koiranomistajien arkea jo yli vuosikymmenen ajan, mutta tästä huolimatta ensimmäisiä Pomppa-takkeja on yhä nähtävissä asiakkaidemme koirien yllä. Oikein hoidettu Pomppa on pitkäikäinen hankinta, katso alta parhaat vinkkimme tuotteesi hoitoon!

 

PÄIVITTÄINEN HOITO

 

Kuivatus. Pomppa on koiran paras kaveri niin vesi- kuin räntäsateella. Ulkoillessa kastunut takki kannattaa aina kuivata huolella heti käytön jälkeen. Älä siis viikkaa takkia oitis kaappiin tai jätä lattialle odottamaan seuraavaa ulkoilua, vaan ripusta tuote kuivumaan ilmavaan paikkaan. Näin ehkäistään takin rypistyminen sekä epämiellyttävien hajujen syntyminen.

Kuivata Pomppa aina mahdollisimman ilmavasti.

Tahrojen poisto. Takkiin syntyneet tahrat on syytä poistaa heti niiden ilmaannuttua. Kuivata takki ensin huolella, sillä hiekka ja roskat irtoavat kuivasta takista ravistelemalla sekä kevyesti pyyhkimällä. Jäljelle jääneet tahrat voi poistaa paikallisesti vedellä kostutetulla liinalla, käyttäen pesuainetta vain tarvittaessa. Vältä päällikankaan liiallista hankaamista, sillä hankaaminen saattaa kuluttaa kankaan teknisiä ominaisuuksia, kuten vedenhylkivyyttä.

Poista yksittäiset tahrat paikallisesti pesun sijaan.

Hajunpoisto. Kuten kaikkiin koiran varusteisiin, myös takkiin voi ajan kuluessa ilmaantua epämiellyttävää hajua, vaikka näkyvää likaa ei olisikaan. Ei-toivottujen hajujen muodostumista voi ehkäistä tuulettamalla takki säännöllisesti raikkaassa ulkoilmassa. Mikäli tuuletuksesta ei ole apua, voi takin myös pakastaa hajujen poistamiseksi. Laita tällöin tuote muovipussiin ja jätä pussi pakastimeen muutamaksi tunniksi, jolloin hajua aiheuttavat bakteerit tuhoutuvat.

 

HUOLTO TARVITTAESSA

 

Konepesu. Suosittelemme välttämään takin tarpeetonta pesua. Suuren vedenkulutuksen lisäksi pesut kuluttavat takin teknisiä ominaisuuksia, kuten kankaan vedenpitävää kalvoa sekä vettähylkivää viimeistelyä. Oikeaoppinen konepesu pidentää tuotteen käyttöikää merkittävästi:

  1. Sulje ensin takin pikalukko, jotta vältät tekstiilien vaurioitumisen.
  2. Valitse 30 asteen hienopesu ja linkousnopeudeksi maksimissaan 400 kierrosta/min.
  3. Käytä mietoa, nestemäistä pesuainetta. Nestemäinen pesuaine huuhtoutuu tehokkaasti pois säilyttäen tuotteen hengittävyyden ja vedenhylkivyyden. Suosittelemme lisäksi valitsemaan hajusteettoman pesuaineen, jotta tuotteeseen ei jää koiralle mahdollisesti epämiellyttävää voimakasta tuoksua. 
  4. Mikäli tuotteessa on pinttynyttä hajua, voit neutralisoida sen käyttämällä etikkaa tai pyykkietikkaa annostuksella 0,5-1 rkl/takki. 
  5. Älä käytä huuhtelu- tai valkaisuainetta, sillä ne heikentävät kankaan vedenpitävää kalvoa. 
  6. Anna takin kuivua rauhassa joko ripustettuna tai kuivaustelineen päällä.
  7. Jokaisen pesun jälkeen suosittelemme ns. uudelleenaktivoimaan takin vedenhylkivyysominaisuuden. Katso ohje alta.
Pese Pomppa pesukoneessa vain tarvittaessa.

Vedenhylkivyyden uudelleenaktivointi ja -kyllästys. Tuotteen pintakankaassa on DWR-käsittely, joka pitää kankaan pinnan vettä hylkivänä. Konepesun jälkeen DWR-käsittely tulee aina uudelleenaktivoida. Se tapahtuu lämmittämällä tuotetta esim. kuivauskaapissa, -rummussa tai saunassa 60 °C asteessa muutaman minuutin ajan. Lämpökäsittelyn voi tehdä varovasti myös silitysraudalla matalalla lämmöllä. Pidäthän tällöin välissä pyyhettä, sillä liian kuuma käsittely voi pilata DWR-kalvon.

DWR-käsittely heikkenee myös ajan saatossa. Tuote on syytä kyllästää uudelleen, kun vesi ei enää jää helmeilemään kankaan pinnalle. Vedenhylkivyyden voi palauttaa käyttämällä urheilu- ja retkeilytarvikeliikkeistä saatavia kyllästysaineita. Noudata aina kyllästysaineen tuotepakkauksesta löytyvää ohjetta.

Huomioithan, että tuotteen vedenhylkivyys ei vaikuta kankaan vedenpitävyyteen. Mikäli pintakangas vettyy, on takki yhä vedenpitävä, mutta kangas ei tällöin päästä kosteutta haihtumaan lävitsensä yhtä tehokkaasti. 

Voit hankkia uuden pikalukon rikkimenneen tilalle verkkokaupastamme.

Korjaus. Pompan laadukkaiden materiaalien ansiosta tuotteet ovat helppoja korjata tarvittaessa. Mikäli tuotteen muovinen pikalukko hajoaa, voi sen vaihtaa ehjään käyttämällä takkiin sopivaa varalukkoa. Huomioithan, että hajonneen lukon päästä riippuen, vaihto saattaa vaatia ompelua.

Kierrätys. Oikeaoppisesti huollettu Pomppa kestää käytössä vuosia. Ennen kuin päätät heittää rikkinäisen tai kuluneen tuotteen pois, tarkista ensin onko se korjattavissa. Suosittelemme luovuttamaan käytöstä poistuneen takin eteenpäin, esimerkiksi käytettyjen koiratarvikkeiden myyntipalstoilla. Näin Pomppa tuo iloa myös seuraavalle omistajalle!

Pomppa on pitkäikäinen hankinta, kunhan sitä hoitaa oikein! Ota rohkeasti yhteyttä, mikäli kaipaat lisätietoa tuotteesi hoidosta tai huollosta.


Muita uutisia