POMPAN TARINA

Pompan perustaja Meri Alku valmisti ensimmäiset Pompat omille agilitya harrastaville koirilleen vuonna 2008. Tavoitteena oli luoda aikaa ja käyttöä kestävä tuote, joka mahdollistaa koiran rajoittamattoman liikkeen sekä tarjoaa toimivia ratkaisuja onnelliseen elämään.

Meillä on vahvat juuret koiraurheilun maailmassa, tästä huolimatta Pomppa on jokaiselle, joka haluaa arkeensa ilon hetkiä sekä syvempää yhteyttä koiransa kanssa. Uskomme, että koiran ja ihmisen välisen yhteyden vaaliminen on avain onnelliseen, hyvinvoivaan sekä yhteenkuuluvuuden täyteiseen elämään – niin meille ihmisille kuin nelijalkaisille ystävillemme! 

Vuosien saatossa toimintamme on kasvanut moninkertaisesti ja tänä päivänä Pomppa-tuotteita nähdään jo ympäri maailman. Tutustu tarinamme kohokohtiin vuosien varsilta!

Kohokohdat


2007

Pompan tarina alkaa vuodesta 2007, jolloin Meri Alku viimeisteli tekstiili- ja vaatetustekniikan insinööriopintojaan Lahden ammattikorkeakoulussa.

Pitkän linjan tavoitteellisena agilityharrastajana Meri koki, ettei koirien silloinen vaatetarjonta vastannut harrastajien korkeita vaatimuksia. Niinpä hän päätti suunnata opinnäytetyönsä koiranvaatealalle ja luoda ainutlaatuisen koirien valmisvaatteen. Työn tuloksena syntyi Pompan ensimmäinen tuote: PerusPomppa.

Kuvassa Meri ja Sinni-pumi kisaamassa vuonna 2012.

28.2.2008

Opinnäytetyön valmistuttua Meri tiesi löytäneensä oman alansa. Opintojen jälkeen tuotteen kehitystyö jatkui, jonka lisäksi Meri valmisteli jo oman yrityksensä perustamista. Näin syntyi Pomppa Oy, joka perustettiin 28.2.2008.

Kuvassa Merin Piippa-villakoira tammikuussa 2008 esittelemässä ensimmäisiä Pomppa-takkeja.

2008

Pomppa esiteltiin ensimmäistä kertaa yleisölle syyskuussa 2008 agilityn MM-kisoissa Helsingissä. Mallisto oli tällöin kasvanut jo neljällä tuotteella: Sade-, Perus-, Toppa- sekä PikaPompalla. Pompan ensiesittely ylitti odotukset ja uutuustuotteet otettiin vastaan innolla. 

Kuvassa Pompan ensimmäisiä markkinointimateriaaleja.

2009-2014

Tulevina vuosina Pomppa kiersi ahkerasti messuja, kisoja sekä muita koira-alan tapahtumia. Maine ja kysyntä jatkoivat vauhdikasta kasvuaan ja jalansija agilityharrastajien keskuudessa oli saavutettu. Tuotanto moninkertaistui, värivalikoima laajeni sekä jälleenmyyjien määrä kasvoi.

Kuvassa Meri vastaanottamassa messuvieraita Pompan osastolla vuonna 2009.

2015

Pompan seitsemäs toimintavuosi, eli jo 50 koiran vuotta takana! Merkkivuoden kunniaksi mallistoon tuotiin mitä ainutlaatuisin PerusPomppa-malli: JuhlaPomppa. Tuotteet valmistettiin tuotannon ylijäämäkankaista, joten jokainen takki oli ainoaa laatuaan. JuhlaPomppa on myös todellinen keräilyharvinaisuus, sillä tuotteita oli saatavilla vain kymmenen kappaletta per koko!

Kuvassa Merin koirat Hoppu-mudi ja Sinni-pumi värikkäissä JuhlaPompissaan.

2016

Kauan toivottu tuoteuutuus, KevytPomppa, lisättiin mallistoon. Välikausitakki KevytPomppa syntyi asiakkaiden toiveiden pohjalta: sadetakki kevyesti lämmittävällä vuorilla. 

Kuvassa KevytPomppa, joka oli lanseerauksen yhteydessä saatavilla väreissä musta, sitruunankeltainen, tumma petrooli sekä pinkki.

2017

Heti seuraavalla kaudella esiteltiin uusi tuoteuutuus: JumppaPomppa. Tänä päivänä JumppaPomppa on Pompan suosituin tuote, joka on ansainnut paikkansa niin seura- kuin harrastuskoirien vakiovarusteena.

Samana vuonna sana Pompasta levisi laajalle ja tuotteita alkoi löytyä yhä enemmän myös ulkomaisilta jälleenmyyjiltä.

2018

Onnea Pomppa 10 vuotta! Pyöreitä vuosia juhlistettiin riemukkaalla ja huippusuositulla Kymppi-kuosilla. Kuosin värikkyys sekä suuret värialueet saivat inspiraationsa vuoden 2015 suositusta JuhlaPompasta.

2021

Pompan matka on aikanaan alkanut Marjaniemestä, Merin isän kellarista, jossa käytössä oli vain leikkuupöytä sekä kaksi ompelukonetta. Vuosien varrella neliöt ovat moninkertaistuneet ja tilat kehittyneet. Vuonna 2021 Pompan toimisto- ja varastotilat muuttivat yli 400 m2 toimitiloihin Tuusulan Hyrylään.

2023

Tänä päivänä Pomppa jatkaa tasaista kasvuaan. Vuosien varrella muodostunut tiivis yhteisö sekä kattava yhteistyöverkosto mahdollistavat Pomppa-tuotteiden myynnin jo lähes 30 maassa. 

Myös Pompan oma lauma on kasvanut, ja nyt innokas tiimi vie yhdessä Pompan tarinaa määrätietoisesti eteenpäin.