HippaPompan tarina

Pompan veikeä ja eloisa Hippa-Kuosi syntyi Berliinin ja Rostocin välisellä bussimatkalla sekä R-lähijunassa.

Pompan uuden Hippa-kuosin suunnittelija Sanni Kariniemi on paitsi agilityn MM-pronssimitalisti vuodelta 2016 ja suomenmestari vuodelta 2017, myös kuvittaja ja graafinen suunnittelija. Sannin töiden aiheita ovat suomalainen luonto ja kansanperinne sekä graafiset ja geometriset muodot.

Puolitoista vuotta sitten Pompan perustaja ja suunnittelija Meri Alku sai tulevan malliston värejä miettiessään ajatuksen täysin uudenlaisesta tuotteesta. Uusien värien lisäksi Pomppa-takkeihin tulisi kuosi! Meili Sannille, ja suunnitelma lähti käyntiin.

Hippa esittää seikkailua suomalaisessa metsässä koiran näkökulmasta, sanoo Sanni. – Ehdotin kuosiin metsämeininkiä, eli asioita mistä koirat tykkää ja mitä metsälenkillä saattaa nähdä. Sorsa ja orava olivat sellaisia eläimiä, mitä koirat mielellään pitävät silmällä.

Sanni piirsi Hippa-kuosia Berliinin ja Rostockin välisellä bussimatkalla, R-lähijunassa ja työpöydän ääressä. Valmiit tussipiirrokset hän skannasi käyttöön sellaisenaan ja sommitteli ja väritti ne sitten valmiiksi tietokoneella. – Mun tapa tehdä on piirtää luonnostelematta etukäteen paljon, katsoa mitä syntyy ja poimia käyttöön kivanoloiset jutut.

Sannin mukaan kuosin suunnittelu oli vaivatonta, ainoastaan värit tuottivat hieman hankaluuksia. Merin ohjeena oli, että kuosin piti olla riemukkaan värikäs. Lisäksi kuosin piti sopia yhteen malliston muiden värien, oranssin, petrolin, luumun ja grafiitin kanssa.

– Värien valinta oli vielä helppoa, mutta se että ne toistuivat painettuna sellaisena kuin pitää, oli aika haastavaa, kertoo Sanni. Kuosista tehtiinkin tuotantovaiheessa peräti neljä koevedosta, ennen kuin sen värit saatiin täsmäämään suunnitelman kanssa.

– Muuten tekeminen oli vain kivaa! Meri näytti heti ensimmäisen luonnoksen nähtyään kuosille vihreää valoa, ja aika pienellä hienosäädöllä saatiin se pakettiin, Sanni muistelee. – Nimeä alettiin sitten miettiä, kun kuosi oli valmis. Hipan lisäksi ehdolla olivat muun muassa Riehu, Polku, Loikka, Käpy ja Skutta.

Entä käyttävätkö Sannin omat koirat, sheltit Goa, Stig ja Luigi HippaPomppaa? – Tietty! Hipasta tulee meidän syksyn ja talven vakioasu!