OMINAISUUDET

Käytännölliset, kestävät sekä tyylikkäät Pomppa-takit sopivat niin seura- kuin harrastuskoirien arkeen. Ne suojaavat koiraa korvanjuuresta hännäntyveen ja kestävät erinomaisesti myös pohjoisen vaihtelevissa sääolosuhteissa. Mallistoomme kuuluvat sekä toiminnalliset takit että joustava lämpöpaita.

Takkien ominaisuudet

Nämä tarkkaan valitut yksityskohdat tekevät Sade-, Kevyt-, Perus- ja ToppaPompan:

 1. Iso kaulus
 2. Etuhalkio
 3. Hihna-aukko
 4. Istuva vatsakappale
 5. Peittävä takaosa
 6. Häntähalkio
 7. Ei kuminauhoja
 8. Heijastimet
 9. Kaareva pikalukko

Toiminnallinen takki mahdollistaa koiran vapaan ja luonnollisen liikkeen. Etuhalkion ansiosta etujaloilla on rajattomasti liikkumatilaa ja suuri kaula-aukko antaa koiran liikuttaa päätään vapaasti puolelta toiselle. Lisäksi koira pystyy laskemaan kuononsa maahan ilman, että takki puristaa tai nousee takaosasta ilmaan.

Napakasti istuva vatsakappale pitää takin paikoillaan myös vauhdissa sekä kerää takin helmat siististi pois jalkojen tieltä. Takaosan häntähalkion ansioista koira voi heiluttaa ja kantaa häntäänsä vapaasti.

Perusteellisen suojan tarjoava takki pitää koiran kuivana ja lämpimänä joka säällä. Etuhalkion reuna laskeutuu lapojen ylle, jonka lisäksi suuri takaosa ulottuu peittämään koiran alaselän ja reisien lihakset. Takaosan kaareutuva muoto suojaa reidet erinomaisesti myös takaapäin.

Suurikokoinen kaulus nousee niskan suurten lihasten ylle. Leveä vatsakappale ulottuu aina vyötärölle asti koiran vatsalinjaa myötäillen. Toimiva takki suojaa ja pysyy muodossaan myös lennokkaassa menossa.

Erinomaisesti istuva takki on koiran päällä miellyttävä ja liikkeessä lähes huomaamaton. Vatsakappale pitää takin tukevasti paikoillaan, jolloin muita hihnoja tai säätönauhoja ei tarvita. Koiran liikkeitä myötäilevän mallin ansiosta takki ei myöskään tarvitse takajalkojen ympärille pujotettavia kuminauhoja

Mukavuudesta ei tarvitse tinkiä edes koiran ollessa kytkettynä. Hihna-aukon ansiosta takin kaulus pysyy pystyssä suojaten koiran niskaa myös taluttaessa. Ja koska pienetkin yksityiskohdat ovat tärkeitä, on selän päälle asettuva pikalukko muodoltaan kaareva, jolloin se ei hankaa tai paina koiran selkää.

Monipuolinen takki sopii ympärivuotiseen käyttöön. Tehokkaat 3M-heijastimet sijaitsevat takin kauluksessa ja takaosassa, jolloin koira on helposti havaittavissa joka suunnasta. Laadukkaat ja pitkäikäiset heijastimet kestävät käyttöä ja loistavat tehokkaasti pesujenkin jälkeen.

Takin selkeän ja pelkistetyn mallin ansiosta se on helppo pukea ja nopea riisua. Turvallinen takki ei rajoita koiran liikkeitä, eikä siinä ole kuminauhoja tai muita ylimääräisiä osia, jotka saattaisivat hiertää sisäreisiä tai takertua oksiin koiran juostessa.

Lämpöpaidan ominaisuudet

Nämä tarkkaan valitut yksityskohdat tekevät JumppaPompan

 1. Suojaava kaulus
 2. Etuhalkio
 3. Joustavat materiaalit
 4. Peittävä vatsakappale
 5. Muotoiltu takaosa
 6. Heijastimet
 7. Ei kuminauhoja

Lämpöpaidan ainutlaatuisen muotoilun sekä joustavien materiaalien ansiosta koiran liike pysyy luonnollisena. Etuhalkio mahdollistaa jalkojen vapaan ja rajoittamattoman liikkeen. Tyköistuva malli pysyy koiran päällä pyörimättä vauhdikkaassakin menossa, joten lämpöpaita sopii erinomaisesti niin arki- kuin treenikäyttöön.

Perusteellisen suojan tarjoava lämpöpaita lämmittää koiraa korvanjuuresta hännäntyveen. Korkea kaulus suojaa niskan suuret lihakset rajoittamatta pään ja kaulan luonnollista liikettä. Muotoiltu takaosa laskeutuu koiran alaselän ja reisien ylle pysyen paikoillaan liikkeessäkin. Lämpötrikoosta valmistettu alaosa ulottuu aina vyötärölle asti ja suojaa koiran vatsaa tehokkaasti.

Joustava ja vartaloa myötäilevä lämpöpaita sopii monentyyppisille koirille. Paita on helppo pukea päälle ja se lämmittää tehokkaasti myös pakkaskeleillä. Erinomaisen istuvuutensa ansiosta paita ei tarvitse takajalkojen ympärille pujotettavia kuminauhoja tai selän päälle kiinnitettävää pikalukkoa, jotka saattaisivat hiertää ja häiritä koiraa.

Monikäyttöinen lämpöpaita sopii ympärivuotiseen ulkoiluun ja harrastamiseen. Tehokkaat ja pitkäikäiset heijastimet sivusaumoissa takaavat koiran näkyvyyden myös pimeällä. Paidan selkeän ja pelkistetyn mallin ansiosta se on myös helppo pukea ja nopea riisua. Turvallinen lämpöpaita ei rajoita koiran liikkeitä, eikä siinä ole hiertäviä kuminauhoja tai muita ylimääräisiä osia.

Oikean koon valinta

Oikean koon valinta takaa parhaimman mahdollisen suojan. Takin istuessa oikein, suojaa se tärkeitä lihasryhmiä ja pysyy päällä vauhdikkaassakin menossa. Pomppa-takit sopivat hyvin niin siroille kuin raskasrakenteisille koirille. Kokoa valitessa on tärkeintä ottaa huomioon, ettei takki rajoita koiran luonnollisia liikeratoja tai muutoin häiritse koiraa.

Tuotteiden koko määräytyy koiran selänpituuden mukaan. Suosittelemme välttämään valitsemasta koiran selänpituutta pienempää kokoa, erityisesti JumppaPomppaa valitessa. Koiran mittasuhteista ja karvapeitteestä riippuen oikea koko voi kuitenkin olla suurempi kuin selän pituuden mukainen koko. Oikean koon valintaan vaikuttaa myös tuotteen suunniteltu käyttötarkoitus. Aktiiviseen ulkoiluun tarkoitetun takin tulee istua napakasti, mutta rauhalliseen liikuntaan ja taukoiluun voi huoletta valita reilumman koon.

Kuvallinen ohjeistus fleecepaita JumppaPompan mittaukseen.

Kuvassa on esitetty mistä kohdista mittataulukossa osoitetut mitat otetaan. Mitattavan koiran tulee seistä selkä mahdollisimman suorassa asennossa. Paksuturkkista koiraa mitatessa, jätä mittoihin tilaa myös turkille.

 1. SELKÄ – Selän pituus mitataan koiran niskasta hännäntyveen. Aloita mittaus niskan ja selän yhtymäkohdasta.
 2. KAULA – Kaulanympärys mitataan niskan ja selän yhtymäkohdasta. Kaulan mitta on olennainen vain JumppaPomppaa valittaessa.
 3. RINTA – Rinnanympärys mitataan koiran rintakehän leveimmästä kohdasta.
 4. VYÖTÄRÖ – Vyötärönympärys mitataan koiran vatsan kapeimmasta kohdasta.

Kokotaulukko

Valitse oikea koko ensisijaisesti koiran selän pituutta vastaavasta kokonumerosta. Kaikki koot ovat ilmoitettu senttimetreinä (cm). Koot ovat tuotteen äärikokoja. Löydät tuotekohtaiset kokotaulukot jokaisen tuotteen tuotesivulta.

Pompan kaikkien koiranvaatteiden mittaustaulukot.