Huolla Pomppa oikein

Säännöllisesti ja oikeaoppisesti huollettu Pomppa suojaa koiraa säällä kuin säällä. Huolehtimalla vaatteista hyvin, voit pidentää niiden elinikää vuosilla!


Pompan tavoitteena on valmistaa pitkäikäisiä tuotteita, jotka kestävät niin aikaa kuin käyttöä. Tämän mahdollistaa tuotteiden laadukkaat materiaalivalinnat sekä ajaton design, mutta myös vaatteiden oikeaoppinen hoito. 

Säännöllisesti käytössä olevaa Pomppaa on myös suositeltavaa huoltaa säännöllisesti. Erityisesti laittaessasi Pomppa-vaatteita säilytykseen pidemmäksi aikaa, on tärkeä puhdistaa ne hyvin, jotteivat tahrat ja hajut pinty niihin säilytyksen aikana. Lika myös kuluttaa materiaalien kuituja, lyhentäen tuotteen käyttöikää. Oikein hoidettu Pomppa on pitkäikäinen hankinta, ja puhdas ja huollettu Pomppa on ihana ottaa säilytyksen jälkeen takaisin käyttöön. Katso alta parhaat vinkkimme tuotteesi hoitoon!

Päivittäinen hoito

Kuivatus. Pomppa on koiran paras kaveri niin vesi- kuin räntäsateella. Ulkoillessa kastunut Pomppa kannattaa aina kuivata huolella heti käytön jälkeen. Älä siis viikkaa vaatteita oitis kaappiin tai jätä lattialle odottamaan seuraavaa ulkoilua, vaan ripusta tuote kuivumaan ilmavaan paikkaan. Näin ehkäistään vaatteen rypistyminen sekä epämiellyttävien hajujen syntyminen.

Kuivata Pomppa aina mahdollisimman ilmavasti.

Tahrojen poisto. Vaatteisiin syntyneet tahrat on syytä poistaa heti niiden ilmaannuttua. Kuivata takki ensin huolella, sillä hiekka ja roskat irtoavat kuivasta takista ravistelemalla sekä kevyesti pyyhkimällä. Jäljelle jääneet tahrat voi poistaa paikallisesti vedellä kostutetulla liinalla, käyttäen pesuainetta vain tarvittaessa. Vältä päällikankaan liiallista hankaamista, sillä hankaaminen saattaa kuluttaa kankaan teknisiä ominaisuuksia, kuten vedenhylkivyyttä.

JumppaPompan päällyskangas on fleeceä, mutta kuten takeissa, poista mahdolliset tahrat paikallisesti ja fleeceä voi hyvin myös tuulettaa. Vaateharjalla harjaamalla voi puhdistaa kaikenlaisen irtolian, kuten hiekan, kuran, pölyn ja karvat. Harjaus myös silottaa materiaalin pintaa, poistaa nukkaa sekä ennaltaehkäisee nukkaantumista. Harjaa tuote aina kuivana.

Poista yksittäiset tahrat paikallisesti pesun sijaan.

Huolto tarvittaessa

Hajunpoisto. Kuten kaikkiin koiran varusteisiin, myös Pomppa-tuotteisiin voi ajan kuluessa ilmaantua epämiellyttävää hajua, vaikka näkyvää likaa ei olisikaan. Ei-toivottujen hajujen muodostumista voi ehkäistä tuulettamalla vaate säännöllisesti raikkaassa ulkoilmassa. Mikäli tuuletuksesta ei ole apua, voi takin myös pakastaa hajujen poistamiseksi. Laita tällöin tuote muovipussiin ja jätä pussi pakastimeen muutamaksi tunniksi, jolloin hajua aiheuttavat bakteerit tuhoutuvat. Jos vaate ei haise voimakkaasti, riittää sen raikastukseen useimmiten tuuletus. Jos haju on pinttynyt kankaaseen, voit pestä vaatteen pesukoneessa. Katso tarkemmat ohjeet konepesuohjeista. 

Konepesu. Suosittelemme välttämään vaatteiden tarpeetonta pesua. Suuren vedenkulutuksen lisäksi pesut kuluttavat takin teknisiä ominaisuuksia, kuten kankaan vedenpitävää kalvoa sekä vettähylkivää viimeistelyä. Oikeaoppinen konepesu pidentää tuotteen käyttöikää merkittävästi: 

 1. Sulje ensin takin pikalukko, jotta vältät tekstiilien vaurioitumisen.
 2. Käännä JumppaPomppa nurinpäin suojataksesi fleecen pintaa kulumiselta.
 3.  Suosittelemme aina käyttämään pesupussia vaatteiden sekä luonnon säästämiseksi.
 4. Valitse 30 asteen hienopesu.
 5. Linkousnopeus takeissa maksimissaan 400 kierrosta/min. ja Jumpassa maksimissaan 800 kierrosta/min.
 6. Kiinnitä huomiota pyykinpesuaineen valintaan. Koiralla on voimakas hajuaisti sekä herkkä iho, joten valitse hajusteeton, mieto ja luontoystävällinen pesuaine.
 7. Suosittelemme käyttämään nestemäistä pesuainetta. Nestemäinen pesuaine huuhtoutuu vaatteesta tehokkaasti pois säilyttäen tuotteen hengittävyyden ja vedenhylkivyyden. 
 8. Emme suosittele huuhteluaineen käyttöä. Huuhteluaine kuormittaa ympäristöä, jonka lisäksi kuluttaa vaatteen materiaaleja ja vaikuttaa niiden kestävyyteen.
 9. Mikäli tuotteessa on pinttynyttä hajua, voit neutralisoida sen käyttämällä etikkaa tai luonnollisen hajuista pyykkietikkaa annostuksella 0,5-1 rkl/takki. Etikkaa käytetään huuhteluaineen tavoin, eli annostele sopiva määrä etikkaa huuhteluainelokeroon.
 10. Vaatteet voi pestä yhdessä muiden vaatteiden kanssa, mutta suosi samansävyisiä vaatteita.
 11. Anna pestyjen vaatteiden kuivua rauhassa joko ripustettuna tai kuivaustelineen päällä.
 12. Suosittelemme uudelleenaktivoimaan takkien vedenhylkivyyskäsittelyn aina konepesun jälkeen, katso ohje alta:
Pese Pomppa pesukoneessa vain tarvittaessa.

Takkien vedenhylkivyyden uudelleenaktivointi ja -kyllästys. Takkien pintakankaassa on DWR-käsittely, joka pitää kankaan pinnan vettä hylkivänä. Konepesun jälkeen DWR-käsittely tulee aina uudelleenaktivoida. Se tapahtuu lämmittämällä tuotetta esim. kuivauskaapissa, -rummussa tai saunassa 60 °C asteessa muutaman minuutin ajan.

DWR-käsittely heikkenee myös ajan saatossa, käytössä sekä pesuissa. Tuote on syytä kyllästää uudelleen, kun vesi ei enää jää helmeilemään kankaan pinnalle, vaan imeytyy pintakankaan kuituun. Vedenhylkivyyden voi palauttaa helposti kyllästesuihkeella ja noudattamalla tuotesivun ohjeistusta.

Huomioithan, että kankaan vedenhylkivyys ei vaikuta kankaan vedenpitävyyteen. Mikäli pintakangas vettyy, on takki yhä vedenpitävä, mutta kangas ei tällöin päästä kosteutta haihtumaan lävitsensä yhtä tehokkaasti. 

JumppaPompan fleecekangas ei pidä vettä, jonka vuoksi ohjeistus vedehylkivyyden uudelleenaktivoinnista ja -kyllästyksestä koskee vain takkeja (Sade, Kevyt, Perus ja Toppa).

Voit hankkia uuden pikalukon rikkimenneen tilalle verkkokaupastamme.

Takin pikalukon korjaus. Mikäli takin muovinen pikalukko hajoaa, voi sen vaihtaa ehjään käyttämällä takkiin sopivaa varalukkoa. Huomioithan, että uusi varalukko ei välttämättä sovi yhteen takkisi vanhan lukon kanssa. Suosittelemme tällöin vaihtamaan lukon kokonaan, vaikka lukosta vain toinen puoli olisi rikkoutunut.

Kierrätys. Oikeaoppisesti huollettu Pomppa kestää käytössä vuosia. Ennen kuin päätät heittää rikkinäisen tai kuluneen tuotteen pois, tarkista ensin onko se korjattavissa. Suosittelemme lahjoittamaan hyväkuntoisen, mutta käytöstä poistuneen takin eteenpäin tai myymään sen esim. RePomppa-palvelun kautta. Näin Pomppa tuo iloa myös seuraavalle omistajalle!


Pomppa on pitkäikäinen hankinta, kunhan sitä hoitaa oikein! Ota rohkeasti yhteyttä, mikäli kaipaat lisätietoa tuotteesi hoidosta tai huollosta.