Pompan uusi toimitusjohtaja

Pomppa on jatkanut vauhdikasta kasvuaan myös kuluneella kaudella. Toiminnan laajentuessa ja henkilöstön kasvaessa, Pomppa lähti etsimään uutta toimitusjohtajaa viemään yritystä uudelle tasolle. Minna Hyrsky nimitettiin Pompan uudeksi toimitusjohtajaksi maaliskuussa 2021.

Meri Alku on johtanut Pompan toimintaa sen perustamisvuodesta 2008 lähtien. Alkuvuosiensa ajan Pomppa pysyi vakaasti yhden naisen yrityksenä, mutta viime vuosien huima kasvu on mahdollistanut toiminnan laajentamisen sekä henkilöstön lisäämisen. Nyt kuluneella kaudella tarve tehdä yhä suurempia ratkaisuja yrityksen kasvun tukemiseksi muuttui todelliseksi.

– Aikoinaan lähdin toteuttamaan Pomppaa täysin omien taitojeni pohjalta. Tein sitä mitä osasin, mistä nautin ja mikä oli visioni yrityksen tulevaisuudelle. Oma roolini oli tällöin hyvin luova ja idealistinen, ja siihen sisältyi paljon tuotekehitystä, Meri kuvailee.

– Ajan myötä ajauduin toimitusjohtajan virkaan, jota parhaani mukaan olen nämä vuodet toteuttanut. Toiminnan kuitenkin jatkaessa vauhdikasta kasvuaan totesin, että on vihdoin aika ottaa yrityksen koko potentiaali haltuun. Näin päädyimme etsimään Pompalle uutta toimitusjohtajaa.

ARVOT KESKIÖSSÄ

Toimitusjohtajan haun käynnistyessä joulukuussa 2020, oli ajatus tehtävään sopivasta henkilöstä kirkas. – Ensisijaisesti haimme henkilöä, joka tuntee tämän tehtävän omakseen. Etsimme tietysti myös meille sopivaa persoonaa: lempeää ja ihmisläheistä, mutta meidän lailla työnsä vakavasti ottavaa sekä tuoreella näkemyksellä varustettua. Myös työskentely suuressa bisnesmaailmassa tuli olla tuttua, Meri kertoo.

– Lisäksi arvomaailmojen kohtaaminen oli välttämätöntä. Koen, että tekemisen arvo mitataan tuloksen sijaan sillä, miten bisnestä tehdään. Pompan arvoihin kiteytyy niin koirien, ihmisten kuin ympäröivän maailman hyvinvointi. Ja tietysti laatu aina ennen hintaa. Onneksemme totesimme, että monet jakoivat kanssamme saman ajatusmaailman.

Minna - Toimitusjohtaja
Pompan uudeksi toimitusjohtajaksi valittiin Minna Hyrsky.

Alkukeväällä Pompan toimitusjohtajaksi valittiin Minna Hyrsky. Pitkän uran tekstiilialalla omaava Minna on toiminut tuotekehityksen sekä asiakaslähtöisen palvelun kehityksen johtamisen keskiössä jo pitkään. Myös MBA:n kautta haettu näkemys ja osaaminen ovat tarjonneet työkaluja bisnesmaailman laajempaan hallitsemiseen.

– Olen idealisti, mutta realisti. Omaan vahvan arvopohjan, joka heijastuu kaikessa tekemisessäni. Nautin ja ammennan voimaa luonnosta, ja vapaa-aikani vietän mieluiten kädet mullassa tai luonnossa liikkuen, Minna kuvailee.

– Mielenkiintoni Pomppaa kohtaan kasvoi jatkuvasti koko hakuprosessin ajan. Mitä enemmän tutustuin Meriin, sitä paremmin huomasin arvojemme ja maailmankatsomuksemme kohtaavan. Pomppa tuntui niin elämänmakuiselta. Myöhemmin tavatessani koko tiimiin, vahvistui käsitykseni siitä, että tässä minäkin haluan olla mukana.

– Toki uskon myös Pompan toimintaan vahvasti. Tiedän, miten tärkeää on, että markkinoilta löytyy oikeasti hyviä ja laadukkaita tuotteita. Fanaattisena kissanomistajana ymmärrän hyvin sitoutuneen lemmikinomistajan ajatusmaailmaa sekä lemmikin arvon, Minna lisää.

SEURAAVAT ASKELEET

Minnan astuttua uuden toimitusjohtajan virkaan, tulee Merin oma rooli olemaan muutoksen alla. – Vaikka työnkuvani muuttuu, haluan ehdottomasti pysyä yrityksen hengessä mukana. Jatkossa toivon taas pääseväni tekemään luovempaa työtä, jonka lisäksi hallituksen puheenjohtajan roolini säilyy, Meri kertoo.

Minna näkee Pompan tulevaisuuden valoisana. – Pomppa on rakennettu huolellisesti kestävälle pohjalle, jonka päälle on hyvä rakentaa lisää. Huomioitavaa on viime vuosien voimakas kasvu, joka tuo mukanaan myös vastuuta siitä mitä markkinoille jatkossa viedään. Vastuullisuus on osa-alue, jota haluan tuoda vahvasti Pompan kehitykseen mukaan ja voimistaa sitä kaikessa tekemisessämme.

– Seuraavina askeleinamme on organisaation vahvistaminen. Pomppa pysyy ja kasvaa hyvänä sekä arvostettuna brändinä, johon tuomme lisää syvyyttä. Pidämme huolen, että pystymme palvelemaan asiakkaitamme parhaimmalla mahdollisella tavalla jatkossakin. Haluan myös omalta osaltani varmistaa, että rakennamme Pompan kasvua kestävin keinoin, Minna täsmentää.

Kuluneet kaksi kuukautta toimitusjohtajana ovat sisältäneet työhön tutustumista sekä tiimin kanssa ryhmäytymistä. – Kaikki mitä mielessäni kuvittelin on ollut vähintään juuri sellaista. On ollut odottamattoman helppoa sujahtaa tiimiin mukaan, ja tuntuu, että olen saanut täyden luottamuksen ja tuen Meriltä, Minna kertoo.

Myös Meri kuvailee oloaan helpottuneeksi ja onnelliseksi. – Juuri nyt tunnen kuplivaa iloa ja positiivista odotusta tätä kaikkea kohtaan. Ei ole ollut helppoa päästää irti vastuusta, mutta tietäessäni sen menevän hyviin käsiin on oloni helpottunut. Päätös on ollut erittäin oikea ja on jännittävää nähdä mitä tulevaisuus tuo tullessaan, hän kiteyttää.