Istuuko takki oikein?

Kun olet valinnut käyttötarkoitukseen sopivan takin koirallesi, on aika varmistaa vaatteen oikea koko ja hyvä istuvuus. Näillä vinkeillä onnistut siinä!

Käytännölliset ja helposti puettavat Pomppa-takit suojaavat koiraa korvanjuuresta hännäntyveen. Takki pysyy ongelmitta vauhdikkaankin koiran päällä, rajoittamatta kuitenkaan sen luonnollisia liikeratoja. Oikean kokoinen sekä hyvin istuva takki on koiralle lisäksi miellyttävä ja huomaamaton sekä koiranomistajalle helppo ja nopea käyttöinen.

Pomppa-takin koko määräytyy aina ensisijaisesti koiran selänpituuden sekä takin suunnitellun käyttötarkoituksen perusteella. Erityisesti aktiiviseen ulkoiluun tarkoitetun takin tulee istua vyötäröltä napakasti, mutta rauhalliseen liikuntaan ja taukoiluun käytettävä takki saa huoletta olla reilumman kokoinen. Erityisesti silloin, kun takilta vaaditaan täydellistä istuvuutta, on myös takin oikeaoppinen pukeminen tärkeää. Katso oheisilta videoilta ohjeet Pomppa-takkien sekä JumppaPompan pukemiseen!

Pomppa-takin pukeminen

Kun takki on puettu koiran päälle, on istuvuus on helppo varmistaa tarkistamalla vyön kireys, vatsakappaleen pituus sekä takaosan asettuminen. Huomioithan, että vyö tulee kiristää aina ennen koon sopivuuden arvioimista. Oikein säädetty vyö kerää takin helmat siististi pois jalkojen tieltä sekä pitää takin selkäosan paikoillaan vauhdikkaassakin menossa. Vyön kireys on ideaalinen, kun sen alle mahtuu pujottamaan korkeintaan kaksi sormea.

Tarkastele koiraa myös sivusuunnasta. Takin vatsakappaleen tulee yltää koiran vyötärölle asti. Liian pienikokoisen takin vatsakappale jää rintakehän päälle, eikä se täten suojaa koiran vatsaa tai yletä pitämään takin selkäosaa paikoillaan. Takin istuvuutta voi myös tarkastella koiran laskiessa kuononsa maahan. Mikäli takin takaosa pysyy koiran selän päällä nousematta ylös, on istuvuus hyvä. Tällöin takki suojaa suuria reisi- ja selkälihaksia myös koiran liikkuessa.

Ohjeet Pomppa-takin istuvuuden tarkistamiseen.

JumppaPompan pukeminen

JumppaPomppa on joustava ja tyköistuva lämpöpaita, joka on helppo pukea ja nopea riisua. Kuten Pomppa-takeissa, tulee oikea koko valita ensisijaisesti koiran selänpituuden mukaan. Mikäli koiran selänmitta asettuu kahden koon väliin, suosittelemme valitsemaan suuremman koon hyvän istuvuuden ja helpon puettavuuden takaamiseksi. Oikean kokoisena takaosan häntäkaarre yltää vähintään koiran hännäntyveen asti. Tällöin paita asettuu takareisien ylle suojaten koiraa parhammailla mahdollisella tavalla.

Syvä- ja leveärintaisille koirille JumppaPompan koko voidaan valita myös rinnanympärysmitan mukaisesti. Tällöin paidan pituus saattaa ylittää koiran selänpituuden. Tämä ei kuitenkaan vaikuta tuotteen toimivuuteen tai lämmityskykyyn, vaan paita pysyy edelleen joustavana ja vartalonmyötäisenä.

Valitessasi niin takkia kuin lämpöpaitaa, muista ottaa koon valinnassa huomioon myös koiran sukupuoli, turkin määrä, hännän asento ja muut mahdolliset tekijät, jotka saattavat vaikuttaa ratkaisevasti tuotteen istuvuuteen. Voit myös aina kysyä apua oikean koon ja istuvuuden löytämiseen.