RePomppa pidentää Pomppa-tuotteiden käyttöikää

Uusi koiranvaatteiden second hand -palvelu RePomppa tuo ihmisten muodista tutun resale-liiketoimintamallin ensimmäisenä nyt myös eläinalalle.


Olemme marraskuussa avanneet uuden RePomppa second hand -palvelun kierrätetyille Pomppa-koiranvaatteille, tuoden ihmisten muodista tutun resale-liiketoimintamallin ensimmäisenä nyt myös eläinalalle. RePomppa-palvelun avulla asiakkaamme pystyvät myymään ja ostamaan käytettyjä Pomppa-tuotteita helposti ja turvallisesti verkkokauppamme kautta. Käytetyn tuotteen myyjä saa hyvityksenä lahjakortin Pomppa-verkkokauppaan ja ostaja voi puolestaan luottaa saavansa ehjän, puhtaan ja kuntoluokitustamme vastaavan tuotteen.

Palvelun tavoitteena on pidentää olemassa olevien tuotteidemme elinkaarta, sillä korkea laatu ja ajattomuus mahdollistaa tuotteillemme pitkän, jopa yli koiraniän kestävän elämän. Toiveenamme on, että jokainen Pomppa pysyy käytössä elinkaarensa loppuun asti, jolloin tuote voi parhaimmillaan ilahduttaa useampaankin nelijalkaista omistajaa elinikänsä aikana.

Miten RePomppa toimii?

  1. Myyjä lähettää veloituksetta tarpeettomaksi jääneen Pomppa-tuotteensa meille.
  2. Käytetty tuote käy läpi tarkastus- ja hyväksymisprosessin, jonka jälkeen myyjä saa hyvityshinnastomme mukaisen lahjakortin Pomppa-verkkokauppaan.
  3. Käytetty tuote asetetaan myytäväksi RePomppa-palveluun, josta se saa uuden elämän seuraavan omistajan luona.

Miksi vaihtaa käyttämättömäksi jäänyt Pomppa uuteen?

Syitä vaihtaa käyttämättömäksi jäänyt Pomppa-takki uuteen on monia. Esimerkiksi koiranpennut ovat lähtökohtaisesti herkempiä kylmälle ja tarvitsevat lisäsuojaa mm. kehittymättömän turkin takia. Toisaalta pennut myös kasvavat nopeasti, ja yhden talvikauden aikana voi kasvuikäiselle koiralle jäädä useampikin takki pieneksi. Tällöin kannattaa suosia käytettyä ja hankkia pennun ensitakki RePompan valikoimasta. Kun takki on jälleen syytä vaihtaa suurempaan, RePomppa tarjoaa pieneksi jääneestä takista hyvityksenä Pomppa-lahjakortin, jonka voi halutessaan käyttää uuteen kierrätettyyn RePomppa-tuotteeseen.

Pentuajan lisäksi koiran tarpeet voivat muuttua myös ikääntymisen myötä. Seniori voi yllättäen kaivata lisälämpöä jo kesäisillä sadekeleillä, jolloin olemassa olevan SadePompan vaihto lämpimämpään KevytPomppaan onnistuu RePompan avulla. Materiaalien korkea laatu ja kestävyys myös mahdollistaa tuotteillemme jopa yli koiraniän kestävän elämän. Tällöin käyttäjää vaille jääneen takin voi palauttaa RePomppa-palveluun ja säästää lahjakortin esimerkiksi mahdollista uutta nelijalkaista perheenjäsentä varten.

Myös omistajan mieltymykset voivat ajan saatossa vaihtua. RePompan valikoimasta voit löytää etsittyjä Pomppa-aarteita viimeisen vuosikymmenen ajalta. Takin vaihto voi siis olla ajankohtainen, mikäli kohdalle osuukin hilpeä Hippa-kuosi, harvinainen JuhlaPomppa tai muu valikoimistamme poistunut väri tai koko.

Pompan 7. merkkivuoden kunniaksi mallistoon tuotiin mitä ainutlaatuisin JuhlaPomppa. Tämä värikäs kuosi on todellinen keräilyharvinaisuus, sillä tuotteita oli saatavilla vain 10 kappaletta per koko. Nyt kauan kaivattuja Pomppa-aarteita voi tulla vastaan myös RePomppa-valikoimasta!

Uuden palvelun takana asiakastutkimus

RePomppa-palvelu sai alkunsa keväällä 2022 valmistuneesta opinnäytetyöstä, jossa selvitettiin resale-liiketoimintamallin kannattavuutta eläintarvikealalla. Opinnäytetyön yhteydessä suoritettiin kyselytutkimus, jossa selvitettiin Pompan asiakkaiden kiinnostusta ostaa ja myydä käytettyjä Pomppa-tuotteita. Tutkimukseen vastanneista yli 70 % oli kiinnostuneita ostamaan käytetyn Pomppa-takin Pompan verkkokaupan kautta, joten kysyntää kierrätetyille tuotteille sekä resale-toiminnalle löytyi.

Tutkimuksen mukaan 72 % yli viisi vuotta sitten ostetuista Pomppa-tuotteista on yhä asiakkaidemme aktiivisessa käytössä. Tuotteet todistetusti kestävät pidempään kuin ostaessa on oletettu, sillä 80 % vastanneista odottaa uutena ostetun koiranvaatteen kestävän 2-5 vuotta. Pomppa-tuotteiden kestävyyden ja laadun puolesta puhuu myös se, että lähes 90 % vastanneista uskoi omistamansa Pomppa-tuotteen olevan edelleen jälleenmyyntikunnossa.

Asiakkaat kokevat RePomppa palvelun luotettavana ja vastuullisena toimintana.

Tutkimukseen vastanneilla oli myös aikaisempaa kokemusta käytettyjen koiratarvikkeiden myymisestä erilaisilla netin tarjoamilla markkinapaikoilla. Yleisistä markkinapaikoista poiketen, RePomppa-palvelussa myytävät tuotteet ovat tarkasti kuratoituja ja laatuluokiteltuja sekä kaikki ostotapahtumat hoituvat luotettavasti oman verkkosivustomme kautta. Valtaosa vastanneista näkikin Pompan verkkokaupan kautta ostetuissa second hand -tuotteissa paljon mahdollisuuksia.

Kierrätetyt koiranvaatteet edistävät kiertotaloutta

Jo Pompan ensiaskelista lähtien on toiminnan päämääränä ollut koiran hyvinvoinnin edistäminen sekä pitkäikäisten tuotteiden valmistaminen, joka vielä tänäkin päivänä toimii kantavana voimanamme. Toimintamme jatkaessa kasvuaan, on meidän entistä tärkeämpää huomioida vaikutuksemme ympäröivään maailmaan. Erityisesti tekstiiliala on tunnettu ylikulutuksesta ja lineaarisesta talousmallista, jonka seuraksena se tuottaa jopa 10 % maailman kasvihuonepäästöistä. Vastuullisuustavoitteemme tähtäävät mm. hiilijalanjälkemme pienentämiseen sekä kiertotalouden osuuden kasvattamiseen toiminnassamme.

Kiertotaloutta edistämällä pystymme suoraan vaikuttamaan arvoketjujemme hiilijalanjälkeen. Kiertotalous taistelee kertakäyttökulttuuria vastaan tavoitteenaan jo olemassa olevien tuotteiden elinkaaren pidentäminen esim. uudelleen käyttämällä, korjaamalla, kunnostamalla ja kierrättämällä. Tuotteiden elinkaaren pidentyessä myös jätteen määrä vähenee, raaka-aineiden ja energian kulutus pienenee sekä vuosittaisten kasvihuonekaasujen kokonaispäästöt vähenevät. Olemme asettaneet kolme päätavoitetta kiertotalouden edistämiselle:

  1. Siirrymme käyttämään tuotteissamme vain uusiutuvia tai kierrätettyjä materiaaleja vuoteen 2025 mennessä
  2. Suunnittelemme kaikki tuoteuutuudet kiertotalouden mukaisesti.
  3. Pidennämme olemassa olevien tuotteiden elinkaarta.

Uusi RePomppa-palvelu kasvattaa kiertotalouden osuutta toiminnassamme vastuullisuusstrategiamme mukaisesti pidentämällä olemassa olevien tuotteidemme elinkaarta. Palvelu on täten tärkeä askel matkallamme kohti yhä kestävämpää ja ympäristöystävällisempää liiketoimintaa.

Mistä saan lisätietoa RePomppa-palvelusta?

Pääset tutustumaan tämänhetkiseen RePomppa-valikoimaan täältä. Mikäli haluat mahdollistaa uuden elämän käyttämättömäksi jääneelle Pompallesi, tutustu palvelun myyntiohjeisiin. Voit myös aina olla yhteydessä asiakaspalveluumme, mikäli sinulla on kysyttävää mistä tahansa RePompan toimintaan liittyvästä asiasta.